Sötningsmedel har länge ersatt socker som sötning och är kemiskt framtaget för att undvika energitillförsel till kroppen MEN det bör påpekas att allt som är kemiskt är ohälsosamt för kroppen (... ALLA tillsatser såsom natriumglutamat, kemikalier, vacciner, läkemedel och sötningsmedel som sukralos och aspartam...)
Aspartam är kemiskt och lagras i våra kroppar, för att sakta skapa en försurad miljö OCH organ som jobbar dygnet runt för att försöka bryta ner de gifter som kroppen inte kan hantera.
Sukralos är tillverkat av vanligt socker MEN genom en process där tre OH-grupper i sockermolekylen ersätts med klor. Detta är enkelt att verifiera, då det luktar klor om sukralossötad dryck... Prova själv!
Sötningsmedlet har E-nummer E 955 och är 500-600 gånger sötare än vanligt socker, till skillnad mot aspartam som är cirka 200 gånger starkare och har E-nummer 951. Sukralos säljs ibland som utblandad produkt (med maltodextrin) och kallas då för splenda. Det är alltså 4 gånger starkare än aspartam och dubbelt så starkt som sackarin.
Sjukdomsrisker med sötningsmedel:
E 420 Sorbitol - Cancer, allergiska reaktioner, ögonskador
E 421 Mannitol - Cancer, njurskador, tarmstörningar
E 950 Acesulfam-K (-kalium) - Cancer [9mg/kg och dag]
E 951 Aspartam - Cancer, fosterskador, huvudvärk, slaganfall [40mg/kg och dag]
E 952 Cyklaminsyra - Cancer, fosterskador
E 954 Sackarin - Cancer, fosterskador, genetiska skador [5mg/kg och dag]
E 967 Xylitol - Cancer
Källor: "A Consumer´s Dictionary of Food Additives" av Ruth Winter; "The Mirage of Safety" av Beatrice Trum Hunter; "Additives - Your Complete Survival Guide" av Felicity Lawrence; "Eater´s Digest" av Michael F Jacobsen; "Aspartame (Nutrasweet): Is It Safe?" av H J Roberts; "Excitotoxins, The Taste That Kills" av R L Blaylock. (Konsumenter i samverkan)
Numera har FDA godkänt det nya sötningsmedlet, stevia som en
sötningsmöjlighet inom livsmedelsindustrin. Stevia en grön växt som är
mycket sötare än socker och utan kalorier.
Food and Drug administration hävdar att naturligt, kalorifritt sötningsmedel
härrör från örten stevia är säkra att användas i livsmedel och
drycker... MEN ...
Då har vi helt missat debatten om att vi äter allt mer, är mer och
mer sötsugna och lär oss av med de bittrare smakerna. De bittra smakerna
sitter i livsmedel främst med den gröna färg som också kännetecknar
uppbasande mineraler som kalk (kalcium), magnesium och C-vitamin. Med
allt större sötbehov kommer basiska (alkaliska) livsmedel att minska och
ge en försuring i kroppen, detta liknande en igenvuxen sjö.
En försurning innebär minskat näringsupptag, ökad benskörhet (då kroppen
bryter ner skelettet för att få loss kalk) och dessutom ett nedsatt
immunförsvar och igenslammat tarmsystem. Vi kan inte heller bryta ner
D-vitamin utan kalcium (vilket i sin tur är beroende av magnesium),
vilket gör att kroppen tar ÄNNU mera kalk från skelettet om och när vi
bryter ner D-vitaminet (som i sin tur är livsnödvändigt, särskilt under
det mörka halvåret). D-vitamin kan även öka motståndet mot influensan
OCH minska risk för benskörhet OM det alltså tillsätts tillsammans med
kalcium och magnesium (... via naturliga livsmedel eller giftfri, EJ
synteiska kosttillskott...)
Läs mer om Stevia på följande länkar från Länksamling.se:
http://www.agricultureinformation.com/forums/
http://www.stevia-extract-sweetener.com
http://www.superstevia.com/order.html
http://www.stevia.net/growingstevia.htm
http://www.stevia-plant.com